Poker Pro #17: Omaha-Starting Hands


Τα καλύτερα αρχικά χέρια (starting hands) στο Οmaha αναλύει o Poker Pro σήμερα, σημείο-κλειδί για να θεωρείται κάποιος ολοκληρωμένος παίκτης στο συγκεκριμένο παιχνίδι!

Ολοκληρώνοντας το βασικό κομμάτι του παιχνιδιού Omaha, θεωρώ απαραίτητο να σας παραθέσω τα καλύτερα starting hands για το παιχνίδι αυτό. Θεωρώ ευνόητο, ότι για να γίνουν κατανοητά τα ακόλουθα σχόλια και οι εξηγήσεις, θα πρέπει να γνωρίζετε καλά τους κανόνες του Omaha Hi-Low, που έχω αναλύσει σε προηγούμενα άρθρα.

Ακολουθούν τα καλύτερα starting hands για το παιχνίδι Omaha Hi-Low, κατά σειρά δυναμικότητας., από το καλύτερο προς το χειρότερο, Εννοείται πως όσο πιο καλή είναι η θέση σας στο τραπέζι (κοινώς, όσο πιο κοντά στο Dealer Button κάθεστε στην εκάστοτε παρτίδα) τόσο περισσότερα είναι τα starting hands της παρακάτω λίστας που θα πρέπει να αναζητάτε.

(Σημείωση: Το «x» δηλώνει ένα οποιοδήποτε φύλλο, ενώ ο δείκτης “s” σημαίνει ότι το συγκεκριμένο φύλλο που τον έχει , έχει το ίδιο χρώμα με ένα από τα τρία υπόλοιπα φύλλα που κρατάμε στο χέρι μας)

· Α-Α-2-x– Προφανής ο λόγος. Ακόμα και αν οι δύο άσσοι σας δεν είναι suited με κάποιο από τα άλλα δύο φύλλα σας, το Α-Α-2-x είναι πανίσχυρο φύλλο. Πάντα συνιστάται το raise και το reraise, ειδικά στο Pot Limit παιχνίδι. Προσοχή όμως! Αν στο flop έρθει ένα «2», δεν είμαστε πλέον φαβορί για το low και πρέπει να πορευθούμε με προσοχή στη συνέχεια της παρτίδας. Ονειρική η περίπτωση του Α-Α-2s-3s, κάτι ανάλογο με Κ-Κ στο Holdem (Στο Omaha είναι τόσο ρευστά τα πράγματα που τετράδα φύλλων με την αξία του Α-Α στο Holdem δεν υπάρχει!)

· Α-Α-3-x – Ελάχιστα κατώτερο του Α-Α-2-x. Ειδικά αν έχει έρθει «2» στο flop, τότε ξεκινάμε ως φαβορί για το low – αν φυσικά εμφανιστεί αυτό. Και πάλι συνιστάται το raise preflop, απλώς να θυμάστε πως όσοι κάνουν call στο raise σας έχουν σοβαρές πιθανότητες να κρατούν Α-2, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη συνέχεια της παρτίδας

· Α-2-x-x (Ειδικά τo Α-2s-x-x)– Κυνηγούμε το low και ψάχνουμε έναν τρόπο να διεκδικήσουμε το high, έστω και με two pair μετά και το river. Να θυμάστε πως αν στο flop δεν υπάρξει τουλάχιστον ένα φύλλο κάτω από 8, πάμε αποκλειστικά για το high (και καλό θα ήταν να μείνουμε στην παρτίδα μόνο αν έχουμε αρκετές πιθανότητες να κερδίσουμε το high)

· Α-A-xs-x – Α-3-x-x – Μόνο αν ο ένας τουλάχιστον άσσος μας είναι suited αξίζει να μπούμε στην παρτίδα ανεξαρτήτως των άλλων φύλλων. Διαφορετικά, μπαίνουμε στην παρτίδα ΜΟΝΟ εάν τα «ΧΧ» είναι δύο φύλλα από 10 και πάνω ή εάν ένα από αυτά είναι 4 ή 5 (για να κυνηγήσουμε μία πιθανή ψηλή κέντα ή ένα καλό low). Φύλλα όπως Α-3-6-7 ή Α-3-8-Q πρέπει να αποφεύγονται.

· x-x-x-x με x>10 – κοινώς με τέσσερα μεγάλα φύλλα. Πάμε για μεγάλες κέντες και full House’s, μόνο όμως σε παρτίδες που βλέπουμε ότι κατά μεγάλο ποσοστό μετά το flop, δεν θα υπάρχει low για να μοιραστεί μαζί μας το pot, αν κερδίσουμε το high.

Γενικότερα, να φροντίζετε και τα τέσσερα φύλλα σας να μπορούν να συνεργαστούν μεταξύ τους σε κάθε παρτίδα που αποφασίζετε να μπείτε. Στην τετράδα πχ Α-3-5-9, το 9 είναι εντελώς άχρηστο φύλλο και γι αυτό η υπόλοιπη τριάδα, αν και περιέχει Α-3-5 πρέπει να παιχτεί με πολλή προσοχή, έως και καθόλου.

Όπως καταλαβαίνετε χρειάζεται πολύ υπομονή στην αρχή. Με τον καιρό και καθώς θα μάθετε τα βασικά στοιχεία του παιχνιδιού μπορείτε να γίνετε και λίγο πιο ελαστικοί στις επιλογές σας (πχ. 2-3-x-x με xx<5 ή xx>10).

Καλή τύχη στα τραπέζια μας

®Poker Pro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου