Poker Pro #14: Πόκερ L!VEPoker Pro #14: Πόκερ L!VE

Poker Pro #14: Πόκερ L!VEΟ Poker Pro αφήνει προσωρινά το online poker και σας δίνει μερικές χρήσιμες συμβουλές για το πόκερ που παίζουμε στο σπίτι, πρόσωπο με πρόσωπο με τους φίλους μας!

Σήμερα θα αφήσουμε για λίγο το online πόκερ, και θα μιλήσουμε για το πόκερ που παίζουμε με τους φίλους μας στο σπίτι. Στο σημερινό μου άρθρο θα βρείτε κάποιες συμβουλές για να αποκτήσετε ένα μικρό προβάδισμα απέναντι στους αντιπάλους σας όταν παίζετε πρόσωπο με πρόσωπο.

Στο «ζωντανό» παιχνίδι, όπου έχουμε την δυνατότητα να παρατηρούμε
τους αντιπάλους μας, μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τα στοιχεία που παίρνουμε από τις αντιδράσεις τους, την στάση του σώματός τους ακόμα και τα λόγια τους. Οι τελικές μας αποφάσεις όμως, θα πρέπει να βασίζονται στο σύνολο των στοιχείων που έχουμε στη διάθεσή μας, όπως τα πονταρίσματα στην συγκεκριμένη παρτίδα, οι προηγούμενες κινήσεις του συγκεκριμένου αντιπάλου σε προηγούμενες παρτίδες, η θέση στο ποντάρισμα, το μέγεθος του ποτ, μέχρι και ο τύπος του παίκτη που είναι απέναντί μας.

Ας εξετάσουμε λοιπόν τα βασικότερα σημάδια στην συμπεριφορά και τις κινήσεις των αντιπάλων μας.

1. Ένας από τους μεγαλύτερους “προδότες” του φύλλου ενός παίκτη είναι η κατεύθυνση του βλέμματός του στις διάφορες φάσεις του παιχνιδιού.

Όταν ο παίκτης έχει κάτι καλό και διάθεση να το ποντάρει δυνατά, αμέσως μόλις δει το φύλλο του θα κοιτάξει τις μάρκες του. Ο λόγος είναι ότι θέλει να σκεφτεί πόσο ακριβώς θα είναι το μέγεθος του πονταρίσματός του και πως θα μπορέσει να αποκομίσει το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος από αυτό το φύλλο. Όταν δείτε έναν παίκτη να συμπεριφέρεται έτσι, παρατηρείστε τον μέχρι το τέλος της παρτίδας ώστε να διαπιστώσετε πως ποντάρει όταν έχει καλό φύλλο. Όταν θα βρεθείτε αντιμέτωπος με έναν παίκτη που μόλις δει το φύλλο του αρχίσει να κοιτάζει τις μάρκες του σκεφτείτε σοβαρά το πάσο εάν το φύλλο σας δεν είναι από τα κορυφαία πιθανά. Εάν αποφασίσετε να μπείτε στην παρτίδα μαζί του, παρατηρείστε την συμπεριφορά του πολύ προσεκτικά λαμβάνοντας υπ’ όψιν σας και τα ακόλουθα στοιχεία.

Εάν ο αντίπαλός σας, αμέσως αφού ανοίξει ένα καινούργιο κοινό φύλλο, κοιτάξει προς άσχετη με το τραπέζι κατεύθυνση, το πιθανότερο είναι ότι έχει πολύ καλό φύλλο. Η αντίδραση αυτή είναι αυτόματη για κάποιον που δεν θέλει να προδώσει την ικανοποίησή του για το φύλλο που αντικρύζει μπροστά του. Στην προσπάθειά του να παραπλανήσει τους αντιπάλους του, προσπαθεί να επιδείξει αδυναμία και έλλειψη ενδιαφέροντος για το φύλλο του.

Εάν όμως, μετά από ένα δυνατό ποντάρισμα του αντιπάλου σας, τον παρατηρείτε να σας κοιτάζει έντονα και να μοιάζει επιθετικός με τον τρόπο που πετάει τις μάρκες, είναι πολύ πιθανό να μπλοφάρει. Επιθυμώντας να ενισχύσει την μπλόφα του, προσπαθεί να σας φοβίσει χρησιμοποιώντας την γλώσσα του σώματός του και να σας τρομάξει. Σκεφτείτε το, είναι ποτέ δυνατόν, εάν ήταν σίγουρος για το φύλλο του, να πόνταρε με τρόπο που τρομάζει τους αντιπάλους του; Ή απλά θα σκεφτόταν πως θα αποκομίσει το μεγαλύτερο κέρδος, προσπαθώντας να δείξει φοβισμένος ποντάροντας σχετικά χαλαρά; Φυσικά το δεύτερο. Μην φοβάστε λοιπόν όταν διακρίνετε πρόθεση να σας τρομάξουν, δείξτε πίστη στα σχετικά δυνατά φύλλα σας και δείτε το ποντάρισμα. Μία εκ νέου ρελάνς είναι άχρηστη σε αυτό το σημείο και δεν υπάρχει περίπτωση να σας εξασφαλίσει επιπλέον κέρδος, γιατί πολύ απλά, ο αντίπαλός σας θα την δει μόνο αν έχει κορυφαίο φύλλο, διαφορετικά θα πάει πάσο.

2. Στάση του σώματος. Προσέξτε την γλώσσα του σώματος των αντιπάλων σας. Όταν το φύλλο που έχουν τους προκαλεί ενδιαφέρον, γέρνουν λίγο προς τα εμπρός και το ενδιαφέρον τους για την παρτίδα είναι αυξημένο. Εάν παρατηρήσετε κάποια αλλαγή στην στάση κάποιου αντιπάλου την στιγμή που ανοίγει ένα κοινό φύλλο, αυτή συνήθως υποδηλώνει ενδιαφέρον του παίκτη για το νέο δεδομένο.

3. Σύνηθες μοντέλο πονταρίσματος (Betting Patterns). Οι περισσότεροι παίκτες δεν είναι ιδιαίτερα δημιουργικοί στο ποντάρισμά τους, με αποτέλεσμα να παίζουν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο κάθε φορά που έχουν ένα συγκεκριμένο καλό φύλλο. Με λίγη παρατήρηση, μπορούμε να διακρίνουμε πολλά τέτοια «συνήθεια» των αντιπάλων μας και να τα χρησιμοποιήσουμε εναντίον τους.

4. Για το τέλος σας έχω φυλάξει ένα μικρό τέχνασμα. Θα σας περιγράψω μία κατάσταση, όπου εάν παίζετε συχνά πόκερ, θα έχετε σίγουρα βρεθεί πάρα πολλές φορές:

Η παρτίδα είναι ένα βήμα πριν την ολοκλήρωσή της και στον τελευταίο γύρο πονταρισμάτων, ο αντίπαλός σας ποντάρει δυνατά. Εσείς βρίσκεστε να έχετε ένα αξιοπρεπές φύλλο, σχετικά δυνατό, υπάρχουν όμως πιθανά φύλλα που σας κερδίζουν. Υποψιάζεστε ότι ο αντίπαλός σας μπορεί και να μπλοφάρει, αλλά δεν είστε καθόλου σίγουρος. Τι κάνετε; ....

Απάντηση: Πιάνετε τις μάρκες σας και αρχίζετε να προσποιείστε ότι τις μετράτε για να ποντάρετε. Το βλέμμα σας όμως παραμένει καρφωμένο στον αντίπαλο καταγράφοντας κάθε του κίνηση. Εάν παρατηρήσετε κάποια απότομη αλλαγή στη στάση του μόλις δει το χέρι σας στις μάρκες σας, όπως απότομο σταμάτημα κάποιας νευρικής κίνησης ή απότομο βλέμμα προς τις μάρκες σας, εκλάβετέ το ως φόβο και ενισχύστε την άποψή σας ότι μπλοφάρει. Ουσιαστικά κάνετε προσποίηση πονταρίσματος και παρατηρείτε πως αντιδρά ο αντίπαλός σας σε αυτό το ενδεχόμενο. Υπάρχει περίπτωση ακόμα και να αποκαλύψει σχεδόν πλήρως το φύλλο του, από την τρομάρα του και μόνο, πριν καν ανακοινώσετε την κίνησή σας! Δοκιμάστε το και θα εντυπωσιαστείτε με το αποτέλεσμα.

Καλή τύχη και στα ζωντανά και στα online τραπέζια πόκερ.

Poker Pro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου