Poker Pro #11: Συμβουλές για.. νικητές

Poker Pro #11: Συμβουλές για.. νικητέςΈνα διαφορετικό άρθρο έχει ετοιμάσει σήμερα για όλους εσάς ο Poker Pro και αφορά κάποιες "δύσκολες ώρες" που πρέπει να πούμε bye bye στο τραπέζι...Αξίζει να το διαβάσετε!!!

Κάθε φορά που ανοίγετε το poker.gr, κάθεστε σε κάποιο τραπέζι και παίζετε online πόκερ, θα πρέπει να παίζετε το καλύτερό σας παιχνίδι. Το θέμα είναι πως ακριβώς θα καταφέρετε να μεγιστοποιήσετε τις πιθανότητές σας για ένα κερδοφόρο αποτέλεσμα. Θα πρέπει η απόδοσή σας να είναι η καλύτερη δυνατή και αυτό είναι κάτι που δεν κρατάει για πάντα.

Για να είστε κερδισμένοι από το πόκερ
θα πρέπει να μάθετε να αναγνωρίζετε πότε έχει έρθει η ώρα να σηκωθείτε από τον υπολογιστή και να σταματήσετε να παίζετε αποφεύγοντας τα όποια σύνδρομα στέρησης. Τα όρια του κάθε παίκτη είναι διαφορετικά και η αναγνώριση των ιδιαίτερων δικών μας ορίων είναι ένα από τα κλειδιά του θησαυρού.

Όρια του τύπου, «κάθομαι μέχρι να κερδίσω ‘τόσα’ ή να χάσω ‘τόσα’» είναι κατά την γνώμη μου ανούσια και εντελώς λάθος. Εάν οι αποφάσεις μας είναι σωστές και το πόκερ που παίζουμε είναι καλό, τότε δεν υπάρχει λόγος για διακοπή. Για να μπορούμε όμως να αναγνωρίζουμε πότε παίζουμε όντος καλά και πότε οι αποφάσεις μας είναι «πιεσμένες» και παρμένες μέσα από θολό πρίσμα, θα πρέπει η (όσο δυνατόν αντικειμενικότερη) αυτοκριτική μας να δουλεύει συνεχώς και χωρίς εγωισμούς.

Εάν βρίσκεστε σε ένα καλό σερί και κερδίζετε χρήματα, χωρίς να νιώθετε ακόμα κούραση ή θολούρα, τότε θα πρέπει να συνεχίσετε να παίζετε. Το πόκερ είναι σε σημαντικό βαθμό παιχνίδι ψυχολογίας και αυτοπεποίθησης και αν κερδίζετε, τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά είναι ανεβασμένα. Έτσι το παιχνίδι σας θα γίνει πιο επιθετικό και θα «υπερασπίζεστε» πιο δυνατά τα καλά σας φύλλα. Με λίγα λόγια, θα γίνετε το αφεντικό του τραπεζιού, κάνοντας τους άλλους παίκτες να «στοχεύουν» σε κέρδος από εσάς, κάτι που σας συμφέρει καθώς θα ακολουθούν στα πονταρίσματά σας με μέτρια φύλλα με σκοπό να σας κερδίσουν και να «πάρουν πίσω τα χρήματά τους». Πρόκειται για μία ιδανική κατάσταση, όπου οι αντίπαλοί σας φτάνουν στο λεγόμενο «τιλτ» (όσοι έπαιζαν φλίπερ, δεν θα δυσκολευτούν να καταλάβουν την έννοια του «τιλτ»), που στο πόκερ σημαίνει την απώλεια ψυχραιμίας του παίκτη, συνοδευόμενη συνήθως από μία άκρατη και αδικαιολόγητη επιθετικότητα στο ποντάρισμα και είναι συνήθως αποτέλεσμα εκνευρισμού από συνεχόμενες ατυχίες ή απλά ήττες. Θα πρέπει ο παίκτης να είναι σε θέση να αναγνωρίζει πότε μπαίνει ο ίδιος σε μια κατάσταση «τιλτ» και να σταματάει την προσπάθεια αμέσως. Αυτή είναι και η πρώτη περίπτωση που η διακοπή επιβάλλεται.

Εάν αποδίδετε καλό πόκερ (δεδομένου ότι είστε σε θέση να το αναγνωρίζετε αυτό) ίσως είναι λάθος να σηκωθείτε από το τραπέζι ενώ χάνετε. Πολλές φορές μου έχει τύχει να ξεκινήσω με σημαντικές απώλειες, αλλά αναγνωρίζοντας ότι η πνευματική μου κατάσταση είναι καλή και μπορώ να αποδώσω καλού επιπέδου πόκερ, να συνεχίζω και τελικά να βγαίνω με σημαντικά κέρδη. Εάν όμως το πορτοφόλι μου δεν αντέχει περαιτέρω απώλειες, τότε η διακοπή είναι μονόδρομος και ίσως το κατέβασμα ένα-δύο σκαλιά σε stakes να είναι η ενδεδειγμένη κίνηση.

Κάποιες φορές θα πρέπει να σταματάει το παιχνίδι ακόμα και όταν η τσέπη μας αντέχει κι αυτό υφίσταται όταν η φυσική ή συναισθηματική μας κατάσταση δεν είναι καλή, είτε από λόγους που σχετίζονται με το πόκερ, όπως μεγάλες ήττες, είτε από παράγοντες άσχετους με το παιχνίδι. Έχει αποδειχθεί ότι σε κάθε τύπου τεστ για τον άνθρωπο, η απόδοση μας είναι καλύτερη όταν είμαστε σε καλή φυσική και συναισθηματική κατάσταση. Αυτό φυσικά, έχει εφαρμογή και στο πόκερ. Έχω παρατηρήσει ότι όταν παίζω κουρασμένος, τείνω να «βλέπω» περισσότερα πονταρίσματα με φύλλα που στην πραγματικότητα δεν αξίζουν και οι αποφάσεις μου είναι βασισμένες σε μέρος των πληροφοριών που λαμβάνω από το τραπέζι και όχι στο σύνολό τους.

Εάν θέλετε να κρατάτε το παιχνίδι σας στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, θα πρέπει να είστε σε θέση να συγκεντρώνεστε απόλυτα στο παιχνίδι. Κάνετε διαλείμματα όποτε τα χρειάζεστε, αφού διαθέσιμα τραπέζια και αντίπαλοι θα είναι εκεί όποτε κι αν αποφασίσετε να επιστρέψετε. Πόκερ στο ίντερνετ μπορείτε να παίξετε όποια ώρα επιθυμείτε. Επιλέξτε συνειδητά πότε και υπό ποιες συνθήκες θα το κάνετε.

®Poker pro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου